sunnuntai 26. toukokuuta 2013



Chilillä ja inkiväärillä terästetty tomaatti-porkkanamehu

Monelle tomaattimehu on varmasti tuttu erilaisista drinkeistä tai niiden nauttimisen jälkeisen aamun käynnistäjänä. Porkkana antaa mehulle mukavan makean maun ja tasoittaa mehun koostumusta. Chiliä ja inkivääriä voi jokainen lisätä haluamansa määrän. Ne antavat mehulle potkua. 



Kuvan raaka-ainemäärästä mehua tulee reilu puoli litraa:

- 6 tomaattia
- 4 porkkanaa
- chiliä
- inkivääriä



Mehu valmistetaan mehulingolla. Aluksi kuoritaan porkkanat ja inkivääri sekä poistetaan tomaateista kannat. Itse laitoin mehulinkoon ensin tomaatit sekä chilin ja otin valmiin tomaattimurskan talteen. Sen voi käyttää esimerkiksi pitsaan. Puhdistuksen jälkeen mehustin porkkanat ja inkiväärin. Myös tämän seoksen voi käyttää hyödyksi. Lopuksi mehut sekoitetaan keskenään.



Tomaatti-porkkanamehu sopii ruokahalun herättäjäksi esimerkiksi grissinien kera. Koristeluun voi käyttää basilikan lehteä. Mehu maistuu myös urheilusuorituksen jälkeen. Tomaatista saa karotenoideihin kuuluvaa lykopeenia, jolla havaittu olevan monia terveysvaikutteita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti